2TALK - NiteClub Guy & Roni
Sluit
Sluit

Verdiepend panelgesprek bij de voorstelling ECHO te zien op 4 mei in De Martinikerk, aansluitend aan Dodenherdenking in het kader van Theater na de dam.

Tijdens deze eerste editie van 2TALK gaan we in gesprek met journalisten, wetenschappers, kunstenaars én het publiek over de relatie tussen oorlog, kunst en media. Hoe vormen de media ons beeld van oorlog? Hoe wordt onze blik gestuurd, en welke afwegingen maken journalisten wanneer ze verslag doen vanaf het slagveld? Wat kan kunst ons over oorlog leren? Welke verhalen kunnen we wel met verbeelding, maar niet met journalistieke middelen verteld worden?

Gespreksleider en moderator: Kaz Schonebeek | Jaïr Stranders, artistiek leider Theater na de Dam | Fréderike Geerdink, journalist en (voormalig) correspondent in Koerdistan | Johan Kolsteeg, Rijksuniversiteit Groningen, expertise Culturele Democratie

inloop vanaf 19.30
2TALK 20:00 – 21:30
borrel na afloop
Bloemstraat 38, Groningen

Oorlog in mijn Buurt

Leerlingen van CBS De Tamarisk gingen in gesprek met een ooggetuige van de Tweede Wereldoorlog en buurtgenoot van de wijk De Wijert. Onder begeleiding van cultuurcoach Kitty Boon vertellen zij dit verhaal aan ons door.

ECHO

Na deze 2TALK ben je welkom om 4 mei naar de voorstelling ECHO te komen kijken, maar dat is natuurlijk niet verplicht. ECHO is een nagalm van het leven van de Duitse pacifist en Nobelprijswinnaar Carl von Ossietsky (1889-1938), waarin zes Groningse jongeren zich zijn levensverhaal eigen gemaakt door in gesprek te gaan met ‘Ossietzky’s van nu’.

De voorstelling ECHO is een coproductie van Die Weltbühne met De Noorderlingen, NITE, Kyiv Mime Theatre en het Prins Claus Conservatorium in het kader van Theater Na de Dam JONG.

tickets 2TALK

tickets ECHO

Met dank aan Fonds ZOZ

Nooit meer iets missen en een reminder ontvangen als we in de buurt zijn? Vul je gegevens in en we mailen je

Met het opgeven van mijn e-mailadres geef ik toestemming om op de hoogte gehouden te worden via e-mail over de voorstellingen en activiteiten van NITE + Club Guy & Roni.

Nooit meer iets missen en een reminder ontvangen als we in de buurt zijn?

Nooit meer iets missen
Met het opgeven van mijn e-mailadres geef ik toestemming om op de hoogte gehouden te worden via e-mail over de voorstellingen en activiteiten van NITE + Club Guy & Roni.