We hebben 🍪Cookies! Meer informatie
  • Meer informatie in ons Privacy Statement

Sluit
Sluit

In 2021-22 maakte Club Guy & Roni de in-your-face voorstelling FREEDOM, over de waarde van vrijheid en wie die prijs betaalt.

Komend jaar herneemt de Poetic Disasters Club de voorstelling en vormen zij de interdisciplinaire dansvoorstelling om, en Touren zij met de FREEDOM at school langs middelbare scholen in Nederland.

Vertrekpunt voor de dansvoorstelling FREEDOM is het verhaal van Mohamedou Ould Slahi. Hij zat 14 jaar vast in Guantanamo Bay, waar hij werd ondervraagd en gemarteld, zonder ooit te zijn aangeklaagd. Hij beschreef zijn verhaal in zijn boek The Guantanamo Diary dat onlangs werd verfilmd als het Golden Globe-winnende The Mauritanian. Ould Slahi pleit als schrijver voor een wereld waarin vrijheid een aangeboren recht is en vergeving een kernwaarde.

“Today I decide to forgive you. Not because you apologised, or because you acknowledged the pain that you caused me, but because my soul deserves peace.”

Human Odyssey

Freedom was, na Happiness, Phobia en LOVE, een Club Guy & Roni-dansvoorstelling over fundamentele emoties en waarden.

“Zo wordt Freedom daadwerkelijk de in-your-face-voorstelling die ons van tevoren beloofd was. Hard en meedogenloos. Geen lofzang op vrijheid, juist niet. Veel eerder wat het betekent om die te verliezen.” Theaterkrant

Nooit meer iets missen en reminder ontvangen als we in de buurt zijn? Vul je gegevens in en we mailen je

Met het opgeven van mijn e-mailadres geef ik toestemming om op de hoogte gehouden te worden via e-mail over de voorstellingen en activiteiten van NITE (Noord Nederlands Toneel + Club Guy & Roni)