Duurzaam vervoer - NiteClub Guy & Roni
Sluit
Sluit

Onze voorstellingen spelen we in schouwburgen en theaters door heel Nederland. We reizen meestal met een trailer voor het decor en een busje en auto voor de cast en technische crew. Dat kan duurzamer. Met jouw donatie willen we de CO2 uitstoot aanzienlijk verminderen door zoveel mogelijk kilometers elektrisch of op biofuel te rijden.

Mocht je geen financiele bijdrage willen of kunnen doen, overweeg dan eens om op een zo duurzaam mogelijke manier naar het theater te reizen. Ook dat is een zinvolle bijdrage.

Met een paar kleine aanpassingen kunnen we de uitstoot die we produceren met het reizen voor de tournee al drastisch verminderen.

Bij voorbeeld door over te stappen naar HVO diesel, dat stoot 90% minder CO2 uit dan reguliere diesel. HVO staat voor “Hydrotreated Vegetable Oil” en is een nieuw type dieselbrandstof. Het wordt gemaakt van afgewerkte plantaardige oliën en restafval. Er komt geen druppel fossiele aardolie meer aan te pas. Hierdoor is HVO een fossielvrije en hernieuwbare brandstof met enorme voordelen op het gebied van duurzaamheid. Denk aan een zeer hoge CO2-reductie van maar liefst 90% (well-to-wheel) en een lagere uitstoot van schadelijke emissies zoals fijnstof, stikstof en zwavel. HVO diesel is vrijwel geurloos en goed biologisch afbreekbaar.

Trailer
Het decor wordt met een trailer vervoerd. Met onze vaste transporteur hebben we afgesproken dat hij waar dat kan voor ons altijd HVO diesel tankt. Dat is duurder dus daar kunnen we jouw gift goed voor gebruiken.

Technische crew
De technische crew rijdt voortaan in een elektrische auto. En ook de bedrijfsauto die we huren is elektrisch. Dat is duurder dan voorheen, ook hierbij is jouw steun heel fijn.

Cast
Voor het vervoer van de acteurs, dansers en musici zijn we nog opzoek naar de beste oplossing. De elektrische busjes die nu beschikbaar zijn gaan tot maximaal 9 personen. Onze groepen zijn meestal net iets groter. Met de trein is lastig omdat die meestal niet meer rijdt na afloop van de voorstelling. Hier zijn we nog aan het uitzoeken wat de beste oplossing is. Mocht je een suggestie hebben, laat het ons weten!

 

 

Nooit meer iets missen en een reminder ontvangen als we in de buurt zijn? Vul je gegevens in en we mailen je

Met het opgeven van mijn e-mailadres geef ik toestemming om op de hoogte gehouden te worden via e-mail over de voorstellingen en activiteiten van NITE + Club Guy & Roni.

Nooit meer iets missen en een reminder ontvangen als we in de buurt zijn?

Nooit meer iets missen
Met het opgeven van mijn e-mailadres geef ik toestemming om op de hoogte gehouden te worden via e-mail over de voorstellingen en activiteiten van NITE + Club Guy & Roni.