We hebben 🍪Cookies! Meer informatie
  • Meer informatie in ons Privacy Statement

Sluit
Sluit

Bab Ad-daar

Bab Ad-daar is op zoek naar talent! Stap binnen bij ons, zodat ons huis een echt thuis wordt voor jou en je je integratie kunt versnellen en je thuis gaat voelen in Groningen.

Ben jij een nieuwkomer in Nederland? Ben jij een muzikant, acteur, danser, dichter, presentator of wil je gewoon je creativiteit ontdekken? Zoek je een plek om jouw talent aan de wereld te tonen? Dan ben je bij ons aan het juiste adres: onze deur staat steeds open voor nieuw talent. Bab Ad-daar wil een warme plek bieden aan nieuwkomers in Nederland. Door hen te koppelen aan professionals uit het culturele veld van Groningen, kunnen ze hun skills en talenten in dans, theater en muziek verbeteren.

Ahmad Abdulwahab, de initiatiefnemer van Bab Ad-daar, maakte zelf het gevoel mee van een nieuwe deur die voor hem openging: “Als Syrische nieuwkomer in Groningen besloot ik om te gaan dansen. Ik wou een manier vinden om de dansskills die ik had ontwikkeld voordat ik naar Nederland kwam, te verbeteren. Maar ik zat meer thuis dan me lief was en ik wist niet waar te starten. Dus ging ik letterlijk aankloppen bij de Machinefabriek – de thuisbasis van het Noord Nederlands Toneel en Club Guy & Roni – en vroeg ik of ze me konden helpen bij het ontwikkelen van mijn prestatievaardigheden.”

Wat doen we?

Elke twee weken brengt Bab Ad-daar nieuw talent op het podium. Dit kan muziek, dans, poëzie of theater zijn: alles willen we delen met onze community!

Bab Ad-daar trekt met talenten doorheen heel Nederland! In samenwerking met NITE bieden we een NITE of Freedom: een interactief theaterstuk dat een combinatie is van muziek, dans en theater.  Wat betekent vrijheid? Welke prijs ben je bereid te betalen voor jouw vrijheid? Dit zijn enkele van de vragen waarmee we het publiek elke vrijdag vóór de NITE-show Freedom confronteren in alle belangrijke steden waar de tour komt.

Wat kunnen we je bieden?

  •  Een studio badend in een oosters decor met professioneel licht en geluid
  •  Een professionele filmregisseur, Mhd Mosa, die onze optredens – én die van jou! – zal verwerken in een kortfilm. Deze video zal dan te zien zijn op al onze social mediakanalen.
  •  Een live publiek!

Vul dit formulier in. Ahmad Abdulwahab zal dan contact met jou opnemen.


KOM ERBIJ!

Het enige wat we van jou als nieuwkomer verwachten, is je enthousiasme en een idee van welke talenten of vaardigheden je wil verbeteren. Dit kan zowat alles zijn: van dansen over optreden en video’s maken tot bouwen van decors. Daarna word je door Ahmad gematcht met een mentor die een professional is op cultureel vlak. Dit om je te ondersteunen in je praktijk, je voortgang te evalueren en vooral om je op de been te houden wanneer het even moeilijk gaat.

Als je zin hebt om mee te doen, ontmoet je matchmaker en initiatiefnemer Ahmad Abdulwahab. Hij zal je de mogelijke trajecten uitleggen en uitzoeken wat het best bij jou past. Vul onderstaand formulier in (in het Engels of Arabisch). Ahmad zal dan contact met je opnemen.

doe mee met bab ad-daar

Volg ons ook op Instagram of op Facebook

“Ik vroeg één keer om hulp en nu blijven de mensen van het Noord Nederlands Toneel en Club Guy & Roni me steunen. Eerst mocht ik deelnemen aan lessen voor dansers. Ik kon dus mijn vaardigheden als danser ontwikkelen. Daarna lieten ze me kennismaken met mensen uit het culturele veld van Groningen en bleven ze me aanbevelen bij andere kunstenaars van projecten die bij mij zouden kunnen passen. Dit netwerk is net zo waardevol als de lessen zelf. Het gebeurde wel eens dat ik mijn ambitie om als danser door het leven te gaan, wou opgeven. Maar dan bleven ze me pushen en omringden ze me met positieve energie en arbeidsethos. Dit warme welkom en de motivatie die ik kreeg bij het NTT wil ik nu doorgeven aan andere nieuwkomers. Dit doe ik door een matchmaker te zijn tussen hen en de culturele professionals in Groningen.” – Ahmad 

Geef je op voor de digitale nieuwsbrief. Iedere andere maand een update over de thema's waar we op dat moment mee bezig zijn.