We hebben 🍪Cookies! Meer informatie
  • Meer informatie in ons Privacy Statement

Sluit
Sluit

Bab Ad-daar

BAB AD-DAAR: kleur je cultuur

Babaddaar Cultuurpodium zoekt talent!

Ben jij een nieuwkomer in Nederland of ben jij een Nederlander? Ben jij een muzikant, acteur, danser, dichter, presentator of heb je een ander talent dat je graag met anderen wil delen? Zoek je een plek om jouw talent te laten zien? Maak dan kennis met het Babbadaar cultuurpodium, onderdeel van NITE (Noord Nederlands Toneel + Club Guy & Roni). We werken met Babaddaar aan diversiteitsprojecten rondom voorstellingen van NITE.

Elke 2 weken geeft Babbadaar cultuurpodium kleur aan je cultuur. Maar door het coronavirus zijn de meeste evenementen en activiteiten voorlopig stopgezet. Daarom hebben we in samenwerking met NITE het online Babbadaar cultuurpodium opgezet. Elke zondag live op Facebook.

Wat kunnen we je bieden?
* Een studio met oriëntaal decor met professioneel licht en geluid
* Een professionele filmregisseur, Mhd Mosa, die jouw performance filmt en daarna monteert naar een short movie. Deze video zal daarna te zien zijn op al onze Social media kanalen.

Het is de bedoeling dat dit podium, wanneer de maatregelen dit weer toelaten, een live podium voor kunst en cultuur wordt.

Vul dit formulier in Ahmad Abdulwahab zal contact met jou opnemen!

doe mee met bab ad-daar

Wil je contact opnemen? Mail ons op: babaddaar@nnt.nl

AGENDA 2021

Het Lot speelt op 17, 18, 19 september bij Het Verbond

TICKETS

A NITE OF FREEDOM

A NITE OF FREEDOM speelt op 2 en 9 oktober in de Machinefabriek (Bloemstraat 38 in Groningen) van 19:30 tot 22:00

LET OP: Neem een geldig coronatoegangsbewijs mee + identiteitsbewijs. Zonder bewijs geen toegang. Download de app via coronacheck.nl 

TICKETS

AGENDA 2020

AGENDA 2019

Zaterdag 25 januari 2020 om 20:30 is Het Lot te zien in ons eigen huis aan de Bloemstraat 36, Groningen. Toegang is gratis, kom wel op tijd want er is maar beperkt plek. Vol = Vol.

Vrijdag 1 november 2019 is de nieuwe voorstelling Het Lot te zien tijdens festival Let’s Grow in het Grand Theatre in Groningen.

 

Bab Ad-daar was afgelopen zomer te zien op verschillende festivals in Groningen.

10, 11 augustus 2019 – Paradigm Festival

Babaddaar gaat op Paradigm 2019 het verhaal achter deur 7 vertellen: Oosterse Stoel, met muziek en zang.

Bab Ad-daar speelde op Paradigm  ‘Oosterse Stoel’, ‘Wij zijn Nieuwkomers’ en ‘Dabka Cultuur’.

 

15 , 20 t/m 24 augustus – Noorderzon Festival
Bab Ad-daar speelt ‘De Woestijn’ in een container

‘Wij zijn nieuwkomers’ en ‘Dabka cultuur’ is op 15 augustus 2019 van 22:30 -00:00 te zien op Podium op Zuid.

Wij zijn nieuwkomers: “We zijn hier met Bab Ad-daar om hoop door te geven, dit doen wij met onze stem. Niet door te vertellen maar door te zingen.”

 

 

 

 

 

 

 

 

Ben jij een nieuwkomer? doe mee aan de Bab Ad-Daar Academy!

Het enige dat we van jouw nodig hebben is je enthousiasme en een indruk van welke vaardigheden en talenten die je wilt ontwikkelen. Dit kan dansen, acteren of optreden zijn maar ook video’s maken of decors bouwen. Er is al een actieve groep Bab Ad-Daar deelnemers die samen voorstellingen maken en bijeenkomen. Maar Ahmad kan je ook koppelen aan een mentor die werkt in het culturele veld. De mentor kan je steunen wanneer je repeteert, je voortgang evalueren en het belangrijkste: je aanmoedigen wanneer het lastig wordt. Een traject in de Bab Ad-Daar Academy is altijd op maat gemaakt. Samen kijken we wat jij en je mentor bij de organisatie kan en wil en wat jullie elkaar te bieden hebben. Een rondleiding, een dag of een week meelopen of een stage van een half jaar. Samen bepalen we wat voor jullie beiden werkt.

Als je geïnteresseerd bent om mee te doen of eens kennis te maken dan kun je een afspraak maken met initiator Ahmad Abdulwahab, hij kan uitleggen wat er mogelijk is en samen met jou kijken of er een passend traject is. Je kunt Ahmad e-mailen (in het Nederlands, in het Engels, in het Arabisch of in het Tigrinya).

babaddaar@nnt.nl

Initiator van Bab Ad-daar Ahmad Abdulwahab heeft  zelf ervaren hoe fijn het is als er een deur opengaat:

“Als nieuwkomer in Groningen besloot ik weer te gaan dansen, net als in Syrië. Ik zat teveel thuis naar mijn smaak en ik wist niet hoe ik het aan moest pakken. Toen ben ik begonnen door, letterlijk, op de deur te kloppen van Theater de Machinefabriek in Groningen, het huis van het Noord Nederlands Toneel en Club Guy & Roni. Daar heb ik om hulp gevraagd bij het ontwikkelen van mijn vaardigheden in de podiumkunsten. ”

“Ik heb één keer om hulp gevraagd maar de ondersteuning vanuit het Noord Nederlands Toneel en Club Guy & Roni is gebleven. Ik ben mee gaan doen aan de danslessen met de dansers en ik werd geïntroduceerd bij mensen uit het culturele veld in Groningen. Dit netwerk is net zo waardevol als de danslessen. Nu wil ik het warme welkom dat ik kreeg doorgeven, door een matchmaker te zijn tussen nieuwkomers en culturele professionals in Groningen.”

Volg ons ook op Instagram of op Facebook

 

Welkom ,

– كل الابواب جاهزة لاستقبالنا , الدار داركم تفضلوا 🙂De deur staat altijd open , doe alstublieft mee 🙂يلي بحب يشاركنا بمشروعنا يتواصل معنا على الصفحة بارسال اسمه ورقم موبايله او التواصل معنا على الايميل Babaddaar@nnt.nlلمزيد من المعلومات زورا موقعنا : nnt.nl/babaddaar/

Geplaatst door Babaddaar op Vrijdag 27 juli 2018

 

Geef je op voor de digitale nieuwsbrief. Iedere andere maand een update over de thema's waar we op dat moment mee bezig zijn.