We hebben 🍪Cookies! Meer informatie
  • Meer informatie in ons Privacy Statement

Sluit
Sluit

Ada Daniele

Danser

Ada Daniele (1993) groeide op in Italië. Als kind verliet ze haar familie in het zuiden om opgeleid te worden aan de nationale ballet academie in Rome. Voordat ze verder studeerde, bracht ze een maand door in de nationale balletschool in Cuba, waar ze haar passie voor salsadans ontdekte.

Nadat ze haar middelbare school diploma behaalde, besloot Ada naar Nederland te verhuizen, waar ze studeerde aan ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem. In 2013 werd ze onderdeel van de Poetic Disasters Club and in 2014 studeerde ze af aan ArtEZ. Hierna was ze werkzaam bij het staatstheater in Mainz (Duitsland). Na een aantal jaren in Mainz te hebben doorgebracht, besloot Ada naar Nederland te verhuizen. Sindsdien is ze hier werkzaam als freelancer.

Ada heeft met verschillende choreografen, waaronder Guy en Roni, Sharon Eyal, Cecilia Moisio, Koen Augustijnen, Guy Nader en Maria Campos, Gerry Stewart, Lunatics and Poets, en Mohamed Yusuf Boss.

Geef je op voor de digitale nieuwsbrief. Iedere andere maand een update over de thema's waar we op dat moment mee bezig zijn.