We hebben 🍪Cookies! Meer informatie
  • Meer informatie in ons Privacy Statement

Sluit
Sluit

Alesandra Seutin

Performer, choreograaf en dansdocent Alesandra Seutin werd geboren in Harare, Zimbabwe, als dochter van een Zuid-Afrikaanse moeder en een Belgische vader. Ze groeide op in Brussel en pendelt tegenwoordig heen en weer tussen Londen en Antwerpen. Ze noemt zichzelf een ‘Afropean’: een westerling in Afrika en een Afrikaan in het Westen.

Ze studeerde dans aan Middlesex University en Trinity Laban Conservatoire of Music and Dance in Londen en vervolgde haar opleiding aan École des Sables in Senegal, als student van Germaine Acogny. Sindsdien is Alesandra ambassadeur van de Acogny-techniek, die ze wereldwijd doceert.

Alesandra heeft met vele gerenommeerde artiesten en gezelschappen gewerkt en richtte in 2007 haar eigen gezelschap Vocab Dance op, waarmee ze internationaal furore heeft gemaakt. Ze reflecteert met haar opvallend visuele performances op maatschappelijke en politieke issues, om de conversatie aan te wakkeren door middel van tekst, beweging en muziek. Momenteel werkt ze aan Giant en Boy Breaking Glass, in het voorjaar van 2020 te zien bij KVS in Brussel.

Geef je op voor de digitale nieuwsbrief. Iedere andere maand een update over de thema's waar we op dat moment mee bezig zijn.