We hebben 🍪Cookies! Meer informatie
  • Meer informatie in ons Privacy Statement

Sluit
Sluit

Jochem Braat

Synthesizer & elektronica, Asko|Schönberg

Jochem werd in 1988 geboren in Amsterdam in een huis vol (jazz)muziek. Toen hij nog klein was mocht Jochem al platen uit de kast kiezen en opzetten.

Na eerst 8 jaar klarinet te hebben gespeeld, deed hij op een zonnige dag de klarinet terug in de koffer en ging de klep van de piano open. Eerst pop en jazzmuziek maar later ook Bach, Mozart, Debussy en Berg. Jochem studeerde jazzpiano aan het conservatorium van Amsterdam (bachelor), het Conservatorio di Santa Cecilia in Rome en haalde uiteindelijk z’n masterdiploma bij Bert van den Brink op het conservatorium van Utrecht.

Geen genre is Jochem te gek. Naast oude, moderne en hedendaagse Jazz voelt Jochem zich ook thuis in veel andere genres zoals instant-composing, braziliaanse (volks)muziek en muziek met veel synthesizers. In z’n master onderzocht hij aantal onderdelen uit de Ars subtilior (laat middeleeuwse muziek). Al die genres zijn terug te horen in Jochem’s spel, arrangementen en composities. Zijn zelf opgezette projecten zijn zelf ook niet in één hokje te plaatsen; zo laat hij klassieke-musici en jazz-musici samen spelen in zijn groep ‘sQuare ensemble’ en speelt hij synths in de spacedisco-band ‘Luchtman’.

Hij kruiste zijn muzikale pad met veel inspirerende musici, kunstenaars, dansers en andere artiesten onder andere Wilbert de Joode, Corrie van Binsbergen, het danscollectief Chronos, cabaretier Ronald Snijders, Han Bennink, Benjamin Herman, Bert van den Brink, Konrad Koselleck, Ellen ten Damme en Wouter Hamel.

 

Geef je op voor de digitale nieuwsbrief. Iedere andere maand een update over de thema's waar we op dat moment mee bezig zijn.