Jonathan Bonny - NiteClub Guy & Roni
Sluit
Sluit

Jonathan Bonny

Percussion, Slagwerk den Haag

Jonathan Bonny (1992, Brugge) startte zijn muziekopleiding aan het stedelijk conservatorium van Oostende. Daar studeerde hij in mei 2010 af voor piano en slagwerk. Verder kreeg hij er ook zijn eerste compositie- en directielessen.

In 2015 behaalde Jonathan cum maxima laude zijn masterdiploma voor klassiek slagwerk aan het Conservatorium van Gent. Hij volgde er ook compositie. Zijn eerste masterjaar voltooide hij als erasmusstudent aan de Sibelius Academy in Helsinki. Hij vervolgde vanaf 2015 zijn studies met een tweejarige masterspecialisatie in ensembleslagwerk aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, waar hij heel wat kansen kreeg binnen het gerenommeerde slagwerksextet Slagwerk Den Haag.

 Als muzikant en componist bouwt Jonathan actief aan een muziekcultuur waarin geen onderscheid wordt gemaakt tussen genres. Als maker en (festival)organisator is hij constant op zoek naar innovatieve manieren om hedendaagse kunst aan een groter publiek te presenteren. In 2012 werd het muziekcollectief Headliner opgericht, een avontuurlijk componistenensemble dat bestaat uit Jonathan Bonny, Mirek Coutigny en Koen Quintyn. Met z’n drieën brachten ze (vaak in een gewaagd decor) eigen (co-) composities en creaties van anderen op piano, synthesizers en slagwerk. Sinds 2015 cureerden ze drie jaar lang het jaarlijkse festival En Avant Mars/Voorwaarts Maart in Muziekcentrum De Bijloke (Gent). Ook in 2015 stichtte Jonathan samen met Leontien Allemeersch en Jane Coppin Kunstenfestival PLAN B in Bekegem, een geslaagde poging om hedendaagse kunst op een laagdrempelige manier te presenteren binnen de uitdagende context van een dorp. IHEART is een zevenkoppige band die Jonathan oprichtte voor het uitvoeren van zijn eigen composities. De laatste jaren maakt Jonathan bijna fulltime deel uit van interdisciplinaire theaterproducties als multi-instrumentalist en/of componist. Om zich in de nabije toekomst wat meer te focussen op het uitvoeren van zijn eigen muziek, werkt Jonathan momenteel aan de creatie van zijn alter ego JÓRMA. Met dit persoonlijke solo-project hoopt hij bruggen te bouwen: tussen pop en theater, tussen werkplaats Groningen en woonplaats Rotterdam en tussen zichzelf en zijn publiek.

Jonathan speelt/speelde o.a. bij Slagwerk Den Haag, AskolSchönberg, Blindman[Drums], Ensemble KLANG, Club Guy&Roni, HardScore, de Vlaamse Opera, Orkater, Silbersee en Kluster5. Composities van zijn hand werden uitgevoerd door het Spectra Ensemble, Lunapark, Casco Phil, de Koninklijke Muziekkapel van de Marine en DeCompagnie.. Hij schreef de muziek voor voorstellingen van Teddy’s Last Ride, MoON Productions, Boost Producties, PeerGroup en de VPRO. In 2012 werd hij tweede op het Yamaha Benelux slagwerkconcours en in 2014 won hij een eerste prijs voor de categorie vibrafoon op het internationale Percussion Arts Society concours in Italië. In 2016 voerde hij de winnende compositie (Stream for Marimba, Nikos Kokolakis) uit op het compositieconcours binnen de TROMP international percussion competition.

Nooit meer iets missen en een reminder ontvangen als we in de buurt zijn? Vul je gegevens in en we mailen je

Met het opgeven van mijn e-mailadres geef ik toestemming om op de hoogte gehouden te worden via e-mail over de voorstellingen en activiteiten van NITE + Club Guy & Roni.

Nooit meer iets missen en een reminder ontvangen als we in de buurt zijn?

Nooit meer iets missen
Met het opgeven van mijn e-mailadres geef ik toestemming om op de hoogte gehouden te worden via e-mail over de voorstellingen en activiteiten van NITE + Club Guy & Roni.