Interdisciplinair ensemble - NiteClub Guy & Roni
Sluit
Sluit

Interdisciplinair ensemble

“De moed waarmee deze dansgroep verschillende disciplines samenbrengt tot een interdisciplinair kunstwerk met kunst en rock-‘n-roll is bewonderenswaardig en vol potentieel” –⭐⭐⭐⭐ Trouw

Guy & Roni

Guy Weizman en Roni Haver hebben gedanst bij gezelschappen als Batsheva Ensemble (Tel Aviv), Ultima Vez (Brussel), Lanònima Imperial (Barcelona) en zijn uiteindelijk in 1998 naar Groningen verhuisd om met choreograaf Itzik Galili te werken.  

In 2002 werd Club Guy & Roni opgericht in Groningen en sindsdien toert ‘de Club’ door heel Nederland en het buitenland met hun artistieke integriteit en traject gesteund op de overtuiging dat de complexiteit van de wereld van de 21e eeuw niet langer kan worden beschreven in een enkele taal of kunstdiscipline. 

In 2017 is Guy Weizman vervolgens ook artistiek leider geworden van het in Groningen gevestigde Noord  Nederlands  Toneel (NNT). Samen met de muziekensembles Slagwerk Den Haag en Asko|Schönberg vormen Club Guy & Roni en NNT NITE: Nationaal Interdisciplinair Theater Ensemble.

In het recente verleden werkten ze a choreograaf in residentie in Staatstheater Oldenburg (Duitsland) en Tanz Mainz (Duitsland), en ook als gastchoreograaf voor diverse gezelschappen zoals: Ballet du Nord (Frankrijk), Carte Blanche (Noorwegen), The Theatre Ballet Moscow (Rusland) en Gothenburg Ballet (Zweden). 

Guy, Roni en het NITE ensemble werken voortdurend samen in het interdisciplinaire spectrum, met artiesten waaronder Manuela Infante (Chili), modehuis Maison the Faux, regisseurs Jan-Christope Gockel en Falk Richter (Münchner Kammerspiele), prijswinnend regisseur Eline Arbo (Noorwegen), de Koninklijke Vlaamse Schouwburg (Brussel) en Schauspielhaus Hannover (Duitsland). 

The Human Odyssey is het resultaat van coproducties met dansgezelschappen van over de hele wereld met een focus op het delen en creëren van collectieve verhalen. 

artistiek ensemble

Prijzen

 

    • Danser Igor Podsiadly won een Zwaan voor Beste Dansvoorstelling 2014 voor zijn rol in Naked Lunch;
    • Midnight Rising won de Zwaan voor Beste Dansproductie 2013;
    • Gouden masker nationale theaterprijs 2013, Rusland voor L’histoire du soldat;
    • Guy Weizman Beste Regisseur van het jaar 2018 met Salam.
    • Dear Winnie werd uitgeroepen tot prestatie van het jaar in België 2020.

 

Meer informatie

contact

Nooit meer iets missen en een reminder ontvangen als we in de buurt zijn? Vul je gegevens in en we mailen je

Met het opgeven van mijn e-mailadres geef ik toestemming om op de hoogte gehouden te worden via e-mail over de voorstellingen en activiteiten van NITE + Club Guy & Roni.

Nooit meer iets missen en een reminder ontvangen als we in de buurt zijn?

Nooit meer iets missen
Met het opgeven van mijn e-mailadres geef ik toestemming om op de hoogte gehouden te worden via e-mail over de voorstellingen en activiteiten van NITE + Club Guy & Roni.