We hebben 🍪Cookies! Meer informatie
  • Meer informatie in ons Privacy Statement

Sluit
Sluit

Schrijver Mohamedou Ould Slahi over YARA’S WEDDING

“We moeten het hebben over het uitgangspunt dat mensen nog steeds niet gelijk zijn.” 

“Het is geweldig om onderdeel te zijn van deze familie. De manier waarop deze voorstelling tot stand komt, met het hele team van schrijvers, producers, artiesten, technici, dramaturgen en de regisseur, voelt als de conceptie van een kind. YARA’S WEDDING gaat over vele jaren van framing en over het karikaturale imago van the other – in dit geval de mensen uit het Midden-Oosten en Noord-Afrika. Het Westen is bijzonder slecht geïnformeerd over de Arabische wereld.

Heel veel mensen, ook hier in Nederland en Duitsland, dealen nog steeds dagelijks met de consequenties van het oriëntalisme. Het feit dat vluchtelingen uit Afghanistan anders worden behandeld dan vluchtelingen uit Oekraïne, is gebaseerd op het uitgangspunt dat mensen niet gelijk zijn. Daar moeten we het over hebben.” – Mohamedou Ould Slahi

Samen met Antigone Akgun, Rasit Elibol en Rik van den Bos, schreef Mohamedou de tekst voor YARA’S WEDDING, een interdisciplinaire (bijna) musical door Guy Weizman, NITE en Schauspiel Hannover.
 

meer info + tickets

 

Feed

Vacature Stagiair marketing

11 10 2021

NITE Delivery: Meer is meer

28 04 2021

Club Guy & Roni landelijke vierjarige subsidie toegekend door Raad voor Cultuur

04 06 2020

2THE LOO: PLEE THAT MOVIE

29 05 2020
Meer feeds

Nooit meer iets missen en een reminder ontvangen als we in de buurt zijn? Vul je gegevens in en we mailen je

Met het opgeven van mijn e-mailadres geef ik toestemming om op de hoogte gehouden te worden via e-mail over de voorstellingen en activiteiten van NITE + Club Guy & Roni.