MXTC ervaringen - NiteClub Guy & Roni
Sluit
Sluit

MXTC ervaringen

Mechanical Ecstasy (MXTC) is een dansvoorstelling als dance party. De voorstelling trekt jong, oud, frequente theaterbezoekers en energieke feestgangers. We vroegen ze naar hun MXTC ervaringen.

Kamille: Toen ik het gebouw binnenliep werd ik eerst nerveus, maar zodra ik de plek van de show binnen liep veranderde dat allemaal. Een fantastische man begroette me en ik voelde gelijk dat dit de plek was waar ik moest zijn! De leidende stem van de show was geweldig, ik volgde haar aanwijzingen en keek continu om me heen. Ik zag dat bezoekers drankjes bestelden bij de bar terwijl mooie dansers op verschillende podia binnen mijn bereik dansten. Ik genoot tijdens de show van de massa mensen om me heen want iedereen, jong en oud, ging mee met de show. Ik voelde me echt deel van een groter geheel. Dansen op dezelfde vloer waar ook de getalenteerde dansers op feestten intimideerde niet, maar moedigde aan. Ik heb een geweldige avond had en dat al heel vroeg in vergelijking met een ‘normale’ feestavond.

“Het voelde alsof ik Alice’s Wonderland binnenstapte.”

Radina: Toen ik naar binnen liep raakte ik gebiologeerd door de verschillende geluiden en door de abstracte acties van de artiesten, die in het begin in het publiek liepen. Ik voelde me alsof ik Alice’s Wonderland binnenstapte. Het was donker en terwijl ik door alle mensen liep, bleef ik nieuwe dingen ontdekken. Constant nieuwe scènes die zich voordeden. Voor mij was dat een groot hoogtepunt. In de overgang naar de hoofdact herinner ik me dat ik volledig ondergedompeld raakte in de muziek en het gesproken woord. Mijn ogen probeerden elke beweging te volgen en mijn oren probeerden elk geluid te horen. Ik wilde erbij zijn, dansen en plezier maken. Aan het einde werd dat een echt onderdeel van de hele show. Het was een geweldige ervaring: interessant, boeiend, vreemd en prachtig uitgevoerd. Ik heb per ongeluk ook een kaartje gekocht voor januari, maar ik denk dat ik weer zal gaan. Er is nog meer te zien.

Terencio (danser in MXTC): Het is natuurlijk een eer om het podium te mogen delen met dansers van Club Guy & Roni dus daar geniet ik elke keer van. Tijdens de show zelf maak je als toeschouwer on the road to ecstasy unieke dingen mee. Om als danser je passie te kunnen delen met het publiek op zo’n manier dat ze helemaal uit hun dak gaan is geweldig. Stilstaan kan niet. You gotta join the party!

“Toen ik die mooie ouderwetse stadsschouwburg binnenliep had ik niet verwacht dat er binnen zo’n vet feestje plaats zou gaan vinden.”

Carolien: Wij kwamen binnen op het toneel zelf, wat ik al bijzonder vond. Vanaf dat moment liep de cast door het publiek om ons te voorzien van versieringen zoals stickers, armbandjes en stempels. Er zullen vast en zeker nog meer dingen zijn geweest maar die heb ik niet allemaal gezien. Er gebeurde alleen aan het begin al zo veel! Er werd Techno en Rave muziek gespeeld waarop ik heerlijk kon dansen. Na een uur waren de dansers klaar en ging de band met iets meer gangbare instrumenten spelen. Het was een leuke, aparte en dansbare avond. Ik vond het echt een succes.


Lennart: Toen ik die mooie “ouderwetse” stadsschouwburg binnenliep had ik niet verwacht dat er binnen zo’n vet feestje plaats zou gaan vinden. Het was een super vette ervaring en ik zou er zo nog een keer heen gaan! De live muziek in combinatie met de dans was heel vet. Zeker omdat er aan beide kanten van de zaal een podium was en er constant op beide podia iets gebeurde. Voorafgaand aan de voorstelling liepen er tussen de mensen onherkenbaar verklede dansers die je nieuwsgierig maakten, en soms ook een beetje bang, haha. Het leek tijdens de performance alsof je op een groot feest was omdat de show constant piekt. Er was geen moment dat ik me verveelde. De stevige elektronische muziek zette het  publiek de hele show in beweging. Na de live muziek kwam er een DJ die de live muziekkanten overnam en er gewoon een gave party van maakte. Ik had vooraf geen idee dat het zo vet zou worden. De titel sprak mij gewoon wel aan, haha. 

 

Nooit meer iets missen en een reminder ontvangen als we in de buurt zijn? Vul je gegevens in en we mailen je

Met het opgeven van mijn e-mailadres geef ik toestemming om op de hoogte gehouden te worden via e-mail over de voorstellingen en activiteiten van NITE + Club Guy & Roni.

Nooit meer iets missen en een reminder ontvangen als we in de buurt zijn?

Nooit meer iets missen
Met het opgeven van mijn e-mailadres geef ik toestemming om op de hoogte gehouden te worden via e-mail over de voorstellingen en activiteiten van NITE + Club Guy & Roni.