Yara's Wedding en The Underground genomineerd voor beste voorstelling - NiteClub Guy & Roni
Sluit
Sluit

Yara’s Wedding en The Underground genomineerd voor beste voorstelling

Dubbel feest! Yara’s Wedding en The Underground zijn door de jury van het Nederlands Theaterfestival geselecteerd als één van de beste voorstellingen van het Nederlandse theaterseizoen!  🎉

Jury rapport YARA’S WEDDING

 

Een exuberant, overlopend internationaal spektakel van zang, dans en teksttoneel, Yara’s Wedding doet overal een schepje bovenop en creëert een onweerstaanbare muzikale en hypnotiserende wereld waarin vijf vrienden opgroeien post 9/11 en elkaar vinden en verliezen in de grote vragen van hun tijd. Vreemdelingenhaat, racisme, homohaat, in de persoonlijke verhoudingen versmelten de grote politieke thema’s tot de menselijke maat. De acteurs spreken Engels, Nederlands, Duits en Arabisch en vervlechten moeiteloos met de dansers en andersom, handelsmerk van regisseur Guy Weizman die als geen ander alle genres zijn unieke universum in weet te trekken. De choreografie van Roni Haver en de muziek van ASKO|Schönberg en Slagwerk Den Haag zijn grootheden die elkaar steeds versterken.

Er wordt indrukwekkend gezongen in deze productie, onder andere door Sara Janneh, die eveneens diep weet te raken met haar aardse spel. In het lied van bruid Yara, gespeeld door Karima El Fillali komt de voorstelling tot haar inhoudelijke hoogtepunt. Zij verbindt alle uit elkaar liggende levens na de drankovergoten nacht die de bruiloft van Yara was. Zij vertolkt een boodschap van hoop en van menselijkheid.

Yara’s wedding is tot 11 juni te zien

Jury rapport THE UNDERGROUND

 

In het bijzondere en uitbundige locatie-spektakel The Underground brengt Guy Weizman met optimaal gebruik van de weidsheid van de omgeving wederom op zijn onnavolgbare wijze verschillende genres en stijlen samen, waaronder circus en crumping. Met de stampende soundtrack en zinderende liedteksten blaast The Underground je van je stoel. Acteur Sanne den Hartogh geeft de problematische hoofdfiguur, Will —een cynicus pur sang weergaloos gestalte, wat een kracht en overgave en wat een scherp getekend portret van een vastgelopen eenling, gedragen door een hecht ensemble.

Meesterlijke zet is het dubbele bewustzijn van deze eeuwige buitenstaander en hater. Circus-acteur Bram De Laere speelt als zwijgende circusclown het alter ego van Will prachtig kwetsbaar en vastgelopen. In ontroerende scenes weten de makers de ontsnappingspogingen van Will aan zichzelf vlijmscherp over het voetlicht te brengen.

De vervreemdende kostuums van Maison the Faux verlenen het geheel de gekantelde weirdness die zo inherent is aan het personage Will. Politiek wordt Weizman nergens: The Underground is te lezen als een ware viering van het tegendraadse individu, dat zoekt en zoekt en tegelijkertijd absoluut niet wil vinden.

The Underground tour vanaf februari 2024 door de Nederlandse theaters. 

The underground

 

Nooit meer iets missen en een reminder ontvangen als we in de buurt zijn? Vul je gegevens in en we mailen je

Met het opgeven van mijn e-mailadres geef ik toestemming om op de hoogte gehouden te worden via e-mail over de voorstellingen en activiteiten van NITE + Club Guy & Roni.

Nooit meer iets missen en een reminder ontvangen als we in de buurt zijn?

Nooit meer iets missen
Met het opgeven van mijn e-mailadres geef ik toestemming om op de hoogte gehouden te worden via e-mail over de voorstellingen en activiteiten van NITE + Club Guy & Roni.