Oom Wanja gaat online! - NiteClub Guy & Roni
Sluit
Sluit

Oom Wanja gaat online!

De cast van de theatervoorstelling Oom Wanja presenteert een online theaterfilm, op 14 t/m 20 december on demand te zien in het NITE Hotel

Buiten is het crisis. Binnen in een verlaten theater wacht een groep acteurs op de komst van publiek. Als de spanning niet meer te verdragen is, en de wereld van crisis te dichtbij is gekomen, besluiten de acteurs te ontsnappen in het oude verhaal van de Russische schrijver Tsjechov. Dit stuk van Tsjechov gaat over Wanja die zich tientallen jaren uit de naad heeft gewerkt voor zijn zwager, een arrogante professor. Omdat ze dachten dat het belangrijk was wat de beste man deed, bestierden Wanja en zijn nichtje Sonja het landgoed zodat de professor met zijn kennis de wereld tot een betere plek zou maken. Maar de professor bleek een mislukkeling en zijn elitaire projecten niet bestaand. Wanja heeft zijn leven gegeven voor een zeepbel. En wat nu?

Verontrustend actueel

Terwijl de acteurs proberen te ontsnappen in dit verhaal van 120 jaar geleden, blijkt het angstaanjagend veel over de wereld van vandaag te gaan en wordt het verontrustend actueel. Zo vallen het verhaal van de acteurs en het verhaal van Wanja samen: hoe moet je verder in een wereld in crisis, in een tijd waarin ons huidige economische en sociale systeem in duigen lijkt te vallen? Welke nieuwe verhalen hebben we dan nodig?

Ontregelend, ijzersterk, filmisch, meeslepend, gedurfd en eigenzinnig. Zo noemde de pers Oom Wanja, onze voorstelling die afgelopen oktober in première ging. De aangescherpte RIVM-maatregelen maakten het daarna onmogelijk om de geplande tournee voort te zetten. Omdat dit verhaal vertelt moét worden sloeg NNT-gastregisseur Liliane Brakema de handen ineen met cinematograaf Sal Kroonenberg voor een online theaterfilm. Het resultaat is een spannende mix die de disciplines overstijgt.

MEER INFORMATIE & KAARTEN

 

Nooit meer iets missen en een reminder ontvangen als we in de buurt zijn? Vul je gegevens in en we mailen je

Met het opgeven van mijn e-mailadres geef ik toestemming om op de hoogte gehouden te worden via e-mail over de voorstellingen en activiteiten van NITE + Club Guy & Roni.