Lees ons Privacy Statement voor meer informatie over ons beleid.

Sluit
Sluit

Over

De lef waarmee de dansgroep verschillende disciplines samenbracht tot een gesamtkunstwerk met pit en rock-‘n-roll is bewonderingswaardig en barstenvol potentie” Trouw

Guy Weizman en Roni Haver beginnen hun carrière als dansers in het Bat Sheva Ensemble in Tel Aviv. Ze dansen daarna in verschillende gezelschappen in Europa, waaronder Ultima Vez in Brussel (Wim Vandekeybus) en Lanonima Imperial in Barcelona (Juan Carlos Garcia). In 1998 worden ze door choreograaf Itzik Galili naar Groningen gehaald. Ze dansen drie jaar bij zijn gezelschap Galili Dance en maken er hun eerste choreografieën.

Ze richten Club Guy & Roni op in 2002 en vanaf die tijd toeren ze met avondvullende producties door binnen- en buitenland. Vanuit thuisbasis Groningen bouwen ze aan een eigenzinnig repertoire, met voorstellingen die het genre ‘dans’ ver overstijgen. De Club wil dansers en andere kunstenaars uit de hele wereld bij elkaar brengen om een smeltkroes van ideeën te creëren. 

 

Internationale samenwerkingen 

Weizman en Haver zijn van 2010 tot 2014 ‘choreographers in residence’ bij het Oldenburgisches Staatstheater. Sinds het nieuwe theaterseizoen zijn ze mee verhuisd met de artistieke staf van Oldenburg naar het Staatstheater Mainz, waarmee een langdurige relatie met het dansgezelschap tanzmainz is ingeluid. 

Het choreografenduo wordt daarnaast regelmatig uitgenodigd door andere gezelschappen voor samenwerkingsprojecten. Sinds 2011 werken ze samen met het Moskouse dansgezelschap Tsekh Contemporary Dance Centre. Ook in Toscane en Belgrado zijn er verschillende co-producties gemaakt, alsmede met het Gothenburg Ballet (Zweden) en Carte Blanche (Noorwegen). Voor 2015 staat er een nieuwe co-productie op stapel met het Sloveense gezelschap EN-KNAP van Iztok Kovač. 

 

Prijzen 

De laatste jaren maakt Club Guy & Roni naam met voorstellingen als ‘Alpha Boys’ (genomineerd voor de Zwaan 2011) en ‘L‘Histoire du Soldat’ (in 2013 winnaar Golden Mask Award in Rusland). Recent won het gezelschap in twee opeenvolgende jaren een Zwaan – de Oscar van de dans – voor de voorstelling ‘Midnight Rising’ (beste dansproductie 2013) en voor danser Igor Podsiadly voor zijn rol in ‘Naked Lunch’ (beste dansprestatie 2014). 

 

Geef je op voor de digitale nieuwsbrief. Iedere andere maand een update over de thema's waar we op dat moment mee bezig zijn.