Over - NiteClub Guy & Roni
Sluit
Sluit

Over

De lef waarmee de dansgroep verschillende disciplines samenbracht tot een gesamtkunstwerk met pit en rock-‘n-roll is bewonderingswaardig en barstenvol potentie” Trouw

In 2002 richten Guy Weizman en Roni Haver Club Guy & Roni op en vanaf die tijd toeren ze met avondvullende producties door binnen- en buitenland. Club Guy & Roni maakt hedendaags, eigenzinnig en explosief danstheater dat de actualiteit op de hielen zit. Alle voorstellingen worden uitgevoerd met nieuw gecomponeerde, live-muziek. Waarbij slagwerkers en musici vaak ook een prominente rol spelen op het toneel. Club Guy & Roni kenmerkt zich door opvallende dansers, die duidelijk van elkaar verschillen en ieder hun eigen rol vervullen in het exacte radarwerk dat choreograaf Roni Haver uitgestippeld heeft.

Sinds januari 2017 is Guy Weizman artistiek directeur van NITE (voorheen Noord Nederlands Toneel) De twee gezelschappen delen kantoor- en studioruimten in Groningen en Weizman creëerde een interdisciplinair ensemble. Onder het motto Meer Fantasie wordt er vol enthousiasme nauw samengewerkt; zowel voor als achter de schermen. In het voorjaar regisseert Weizman altijd een grootse gezamenlijke grote zaal productie die uitkomt onder de naam NITE.

NITE = Nationaal Interdisciplinair Theater Ensemble

“We are super maximalists” – Guy Weizman

Erkenning voor onze plannen

Om de vier jaar brengt de Raad voor Cultuur op verzoek van de Minister van OC&W een advies uit. In het advies voor de periode 2021 – 2024 wordt gewezen op het belang van onze maatschappelijk geëngageerde en explosieve dansvoorstellingen die aansluiting vinden bij de manier waarop een jong, divers en hedendaags publiek naar de wereld kijkt. Wij zijn er trots op dat wij op basis van onze zorgvuldig omschreven plannen subsidie mogen ontvangen die ons in staat stelt theater van nu te maken in de taal van nu.

 

Internationale samenwerkingen  

Haver en Weizman worden regelmatig als gastchoreograaf uitgenodigd in binnen- en buitenland. Van 2014 – 2018 zijn zij choreographer in residence bij TanzMainz/ Staatstheater Mainz. Het choreografenduo wordt daarnaast regelmatig uitgenodigd door andere gezelschappen voor samenwerkingsprojecten. Sinds 2011 werken ze samen met het Moskouse dansgezelschap Tsekh Contemporary Dance Centre. Ook in Toscane en Belgrado zijn er verschillende co-producties gemaakt, alsmede met het Gothenburg Ballet (Zweden) en Carte Blanche (Noorwegen). Inmiddels reizen zij ook met hun ensemble dansers naar buitenlandse co-producenten om gezamenlijk grote, internationale voorstellingen te maken die in beide landen op tournee gaan. LOVE❤️ werd bijvoorbeeld gemaakt met Gothenburg Danskompani en speelt zowel in Zweden als in Nederland. Fortune is een coproductie met Navdhara India Dance Theatre

Guy Weizman en Roni Haver beginnen hun carrière als dansers in het Bat Sheva Ensemble in Tel Aviv. Ze dansen daarna in verschillende gezelschappen in Europa, waaronder Ultima Vez in Brussel (Wim Vandekeybus) en Lanonima Imperial in Barcelona (Juan Carlos Garcia). In 1998 worden ze door choreograaf Itzik Galili naar Groningen gehaald. Ze dansen drie jaar bij zijn gezelschap Galili Dance en maken er hun eerste choreografieën.

Prijzen 

De laatste jaren maakt Club Guy & Roni naam met voorstellingen als Alpha Boys (genomineerd voor de Zwaan 2011) en L‘Histoire du Soldat (in 2013 winnaar Golden Mask Award in Rusland).  Het gezelschap won in twee opeenvolgende jaren een Zwaan – de Oscar van de dans – voor de voorstelling Midnight Rising (beste dansproductie 2013) en voor danser Igor Podsiadly voor zijn rol in Naked Lunch (beste dansprestatie 2014).  Guy Weizman won in 2018 de Regieprijs op het Nederlands Theater Festival voor de regie van de interdisciplinaire voorstelling Salam.

 

Nooit meer iets missen en een reminder ontvangen als we in de buurt zijn? Vul je gegevens in en we mailen je

Met het opgeven van mijn e-mailadres geef ik toestemming om op de hoogte gehouden te worden via e-mail over de voorstellingen en activiteiten van NITE + Club Guy & Roni.

Nooit meer iets missen en een reminder ontvangen als we in de buurt zijn?

Nooit meer iets missen
Met het opgeven van mijn e-mailadres geef ik toestemming om op de hoogte gehouden te worden via e-mail over de voorstellingen en activiteiten van NITE + Club Guy & Roni.