We hebben 🍪Cookies! Meer informatie
  • Meer informatie in ons Privacy Statement

Twee
Sluit
Sluit

Over

De lef waarmee de dansgroep verschillende disciplines samenbracht tot een gesamtkunstwerk met pit en rock-‘n-roll is bewonderingswaardig en barstenvol potentie” Trouw

In 2002 richten Guy Weizman en Roni Haver Club Guy & Roni op en vanaf die tijd toeren ze met avondvullende producties door binnen- en buitenland. Vanuit thuisbasis Groningen bouwen ze aan een eigenzinnig repertoire, met voorstellingen die het genre ‘dans’ ver overstijgen. De Club wil dansers en andere kunstenaars uit de hele wereld bij elkaar brengen om een smeltkroes van ideeën te creëren.   

Guy Weizman en Roni Haver beginnen hun carrière als dansers in het Bat Sheva Ensemble in Tel Aviv. Ze dansen daarna in verschillende gezelschappen in Europa, waaronder Ultima Vez in Brussel (Wim Vandekeybus) en Lanonima Imperial in Barcelona (Juan Carlos Garcia). In 1998 worden ze door choreograaf Itzik Galili naar Groningen gehaald. Ze dansen drie jaar bij zijn gezelschap Galili Dance en maken er hun eerste choreografieën.

Internationale samenwerkingen 

Weizman en Haver zijn van 2010 tot 2014 ‘choreographers in residence’ bij het Oldenburgisches Staatstheater. Sinds het nieuwe theaterseizoen zijn ze mee verhuisd met de artistieke staf van Oldenburg naar het Staatstheater Mainz, waarmee een langdurige relatie met het dansgezelschap tanzmainz is ingeluid.  Het choreografenduo wordt daarnaast regelmatig uitgenodigd door andere gezelschappen voor samenwerkingsprojecten. Sinds 2011 werken ze samen met het Moskouse dansgezelschap Tsekh Contemporary Dance Centre. Ook in Toscane en Belgrado zijn er verschillende co-producties gemaakt, alsmede met het Gothenburg Ballet (Zweden) en Carte Blanche (Noorwegen). In seizoen 2020 maakt Club Guy & Roni de voorstelling LOVE samen met GöteborgsOperans Danskompani (Zweden) en Slagwerk Den Haag.

 

Prijzen 

De laatste jaren maakt Club Guy & Roni naam met voorstellingen als ‘Alpha Boys’ (genomineerd voor de Zwaan 2011) en ‘L‘Histoire du Soldat’ (in 2013 winnaar Golden Mask Award in Rusland). Recent won het gezelschap in twee opeenvolgende jaren een Zwaan – de Oscar van de dans – voor de voorstelling ‘Midnight Rising’ (beste dansproductie 2013) en voor danser Igor Podsiadly voor zijn rol in ‘Naked Lunch’ (beste dansprestatie 2014).   Guy Weizman won in 2018 de Regieprijs op het Nederlands Theater Festival voor de regie van de interdisciplinaire voorstelling Salam.

Geef je op voor de digitale nieuwsbrief. Iedere andere maand een update over de thema's waar we op dat moment mee bezig zijn.