We hebben 🍪Cookies! Meer informatie
  • Meer informatie in ons Privacy Statement

Sluit
Sluit

Missie + Visie

Lees hier hoe en waarom we de grenzen van dans en danspubliek willen verkennen en vernieuwen.

MISSIE

We zijn anders. In de danswereld vallen wij op, omdat we het concept ‘dans’ blijven bevragen. We brengen steeds andere manieren om de danskunst te vernieuwen. Juist ook door samen te werken met andere disciplines.

 

We vernieuwen dans niet alleen op het podium. We veranderen ook de danswereld en danspubliek. ‘Hoe het hoort’ is niet belangrijk; ‘hoe het kan’ wel. Als we daardoor maar nieuwe dansverhalen aan nieuwe mensen kunnen vertellen.


Visie

Prikkels, please

“We are super maximalists” – Guy Weizman

Met Club Guy & Roni vormen we een club van choreografen, dansers en muzikanten die samenwerken om de podiumkunsten te vernieuwen. We zien dat de wereld op nieuwe manieren op ons afkomt, in een kakofonie van beeld en geluid, van feiten en fake news. We kunnen dan ook niet anders dan onze verhalen in een nieuwe taal vertellen.

En wees eerlijk: bij een te lange, eentonige monoloog val jij toch ook in slaap? Daarom gooien we dans in de blender met toneel, muziek, video… We laten je alle hoeken van het theater zien. Alleen op die manier kunnen we actueel zijn en het publiek bereiken. Dat is ook precies de reden voor onze innige relatie met het Noord Nederlands Toneel, Asko|Schönberg, Slagwerk Den Haag en flings met andere gezelschappen, kunstenaars en muzikanten.

What the f*ck?!

Het is ons doel dat je na onze shows even bij moet komen. Dat je naar buiten loopt en denkt: what the f*ck?!  We bombarderen je met beelden totdat het je bijna te veel wordt, maar dan wel met humor. We doen niet aan regels en houden niet van hokjes. Misschien voel je je naderhand geknuffeld, misschien op je bek geslagen. Maar je denkt er daardoor wél steeds opnieuw over na.

We willen méér mensen

We gunnen iedereen onze wtf-ervaring. Hoe? Door al onze voorstellingen language no problem te maken. Door te toeren door binnen- en buitenland. En hé, we snappen dat het theater misschien niet (meer) je ding is. Daarom zoeken we je net zo lief op bij openbare ruimtes, in clubs en op festivals.

 Durven investeren in talent

Nieuwe generaties makers en spelers houden ons jong. Zij zorgen ervoor dat we bijblijven met wat er speelt. Dat we niet blijven hangen in wat geweest is. En dat we durven te experimenteren met écht vernieuwende theatervormen. Maar dat talent moet wel de ruimte krijgen. Dat doen we dan ook: zowel talentvolle jonge makers als dansers geven wij een plek om groots te groeien in de Poetic Disasters Club.

JAARVERSLAGEN

Jaarverslag 2021

Jaarverslag 2020

Jaarverslag 2019

Jaarverslag 2018

Bekijk het Jaarverslag 2017

Jaarverslag (NITE) 2018 in beeld

Raad van Toezicht
Martin Sitalsing
Wies van ’t Slot
Maurice de Wilde
Bianca Pander
Gea Boerma

Nooit meer iets missen en reminder ontvangen als we in de buurt zijn? Vul je gegevens in en we mailen je