Volgend jaar in het theater: THE UNDERGROUND - NiteClub Guy & Roni
Sluit
Sluit

Volgend jaar in het theater: THE UNDERGROUND

nite the underground. shot by Halie

Na een mooie eerste reeks in Drachten en het Amsterdamse Bostheater, gaat THE UNDERGROUND de nationale theater in!

Regisseur Guy Weizman maakte van Dostojevski’s ‘Aantekeningen uit het ondergrondse’ een overweldigende theatervoorstelling. Geïnspireerd op het boek schreef Rik van den Bos een fenomenale, actuele tekst. Over iemand die niet kan accepteren hoe de wereld in elkaar steekt, en wie het niet lukt mee te doen met de regels van het spel. Het resultaat is dat hij zich met als zijn geestelijke rijkdom terugtrekt in de marge. Een rol meesterlijk vertolkt door Sanne den Hartogh, en die hem in theaterseizoen 2022–2023 een Louis d’Or-nominatie opleverde.

“Guy Weizman overtreft zichzelf in het doen samenvloeien van Den Hartoghs ziedende monoloog met de veelzijdige muziek van Asko|Schönberg en Slagwerk Den Haag, de exuberante kostuums van Maison the Faux en het ingenieuze decor van Ascon de Nijs.”  – De Theaterkrant, keuze van de criticus

The Underground is in your face tragi-amusement over het belang van gezien worden, en de tragiek van het falen. Herkenbaar en vervreemdend, troostend en keihard. ⁠We maken de voorstelling samen met Club Guy & Roni, HIIIT (voorheen Slagwerk Den Haag) en Asko|Schönberg. De compositie is tot stand gekomen met steun van Fonds Podiumkunsten.

meer underground

Nooit meer iets missen en een reminder ontvangen als we in de buurt zijn? Vul je gegevens in en we mailen je

Met het opgeven van mijn e-mailadres geef ik toestemming om op de hoogte gehouden te worden via e-mail over de voorstellingen en activiteiten van NITE + Club Guy & Roni.

Nooit meer iets missen en een reminder ontvangen als we in de buurt zijn?

Nooit meer iets missen
Met het opgeven van mijn e-mailadres geef ik toestemming om op de hoogte gehouden te worden via e-mail over de voorstellingen en activiteiten van NITE + Club Guy & Roni.