An evening with ALOK - NiteClub Guy & Roni
Sluit
Sluit

De internationaal geprezen dichter, performer, acteur, en activist ALOK komt op zaterdag 1 juni naar Groningen.

An evening with ALOK vond plaats in seizoen 23/24. Wil je op de hoogte blijven wanneer wij met een nieuwe voorstelling in een theater bij jou in de buurt spelen? Schrijf je hier in voor onze reminder en mis niks!

REMIND ME!

ALOK trad al op in meer dan 600 zalen in 40 landen. Hun opvallende performance stijl combineert poëzie, comedy en audio-visuele kunst en exploreert thema’s zoals gender, afkomst, trauma en vervreemding. Zo speelde die al uitverkochte shows op het Edinburgh Fringe Festival en in het Kennedy Performing Arts Center en was die de headliner op Just for Laughs in Vancouver, Toronto en Montreal. Hun optredens worden beschreven als ‘provocerend en krachtig’.

an evening with alok | tickets

Op het grote scherm kan je ALOK bewonderen in o.a. de gelijknamige documentaire geregisseerd door Jodie Foster, in de Neflix documentaire Getting Curious With Jonathan Van Ness en ook in het HBO late-night sketchprogramma Random Acts of Flyness. Op televisie zijn ze te zien in veelgeprezen HBO Max-serie SORT OF tegenover Bilal Baig, Hulu’s Planet Sex met Cara Delevingne. ALOK is ook de maker van de #DeGenderFashion-beweging, die die in de spotlight zette tijdens de Business Fashion Voices Conference in 2019.

ALOK schrijft daarnaast ook boeken, waaronder Beyond the Gender Binary, dat wordt omschreven als een oproep voor een nieuwe aanpak van gender in de 21ste eeuw. Het boek, gebaseerd op hun eigen ervaringen als een gender non-conforme artiest. De performer werd bovendien opgenomen in de NBC’s Pride 50-lijst van meest invloedrijke change-makers in de LGBTQ-gemeenschap, HuffPo’s Culture Shifters en Business Insider’s Doers, naast vele andere erkenningen.

Workshop: QUEER NARRATIVES

Om alvast in de stemming te komen van ALOK’s programma organiseert NITE  een QUEER NARRATIVES schrijfworkshop voor iedereen die zijn schrijfvaardigheden wil uitbreiden en geïnteresseerd is om in (hun eigen) queer narratieven te duiken.

Ayden Carlo en Nic Bruckman, zelf queer schrijvers, zullen de workshop leiden.

Wanneer: 1 juni | 10:00–15:00
WHERE: Theater de Machinefabriek, Bloemstraat 38, Groningen
WHAT: Kennismaking, korte input van de workshopleiders, schrijfopdracht 1, lunch, schrijfopdracht 2, presentatie van de resultaten, feedbackronde. (een ticket voor de workshop is exclusief lunch)

workshop tickets

tourlist

jun
za 1 jun 21:00
Agenda

An evening with ALOK

Theater de Machinefabriek Groningen

Stories

Nooit meer iets missen en een reminder ontvangen als we in de buurt zijn? Vul je gegevens in en we mailen je

Met het opgeven van mijn e-mailadres geef ik toestemming om op de hoogte gehouden te worden via e-mail over de voorstellingen en activiteiten van NITE + Club Guy & Roni.

Nooit meer iets missen en een reminder ontvangen als we in de buurt zijn?

Nooit meer iets missen
Met het opgeven van mijn e-mailadres geef ik toestemming om op de hoogte gehouden te worden via e-mail over de voorstellingen en activiteiten van NITE + Club Guy & Roni.