We hebben 🍪Cookies! Meer informatie
  • Meer informatie in ons Privacy Statement

Sluit
Sluit

Borderless NITES: online gespreksavonden in het NITE HOTEL over de thematiek van Freedom. In samenwerking met De Balie en Lilith.

Extreemrechts, radicaalrechts, alt-right, alt-light, rechts-fundamentalistisch, en spiritueel geïnteresseerde rechtse activisten. De uiterst rechtse kant van het politieke spectrum vormt bij lange na geen coherent geheel. Toch doen wij vanuit de journalistiek vanavond een poging om orde te scheppen in deze chaos. Wat weten wij over deze beweging? Wat is de link tussen extreemrechts en mensen die complottheorieën aanhangen? Hoe doe je hier journalistiek onderzoek naar? Regisseur Sunny Bergman en journalist Coen van de Ven nemen ons mee in hun onderzoeksproces.

In samenwerking met het Noord Nederlands Toneel gaat De Balie in de reeks Borderless Nites drie maal kort in gesprek over thema’s die een rol spelen in de nieuwe voorstelling Freedom van dansgezelschap Club Guy & Roni. Die voorstelling is gebaseerd op het verhaal van Mohamedou Ould Slahi, een elektrotechnisch ingenieur uit Mauritanië die 14 jaar van zijn leven onterecht doorbracht als gevangene in Guantanamo Bay. Feministisch platform Lilith Mag maakt voor de gelegenheid telkens een korte video ter inleiding.

26 november
19:00
www.nitehotel.nl/freedom

jOIN

 

tourlist

nov
vr 26 nov 07:00
Agenda

Borderless NITES: de vele kleuren van alt-right

Feed

Dance Industry training

16 07 2021

Kwame Audition

17 05 2021

NITE Delivery: Meer is meer

28 04 2021

2Dance: nieuwe instructeurs & lessen

29 10 2020
Meer feeds

Geef je op voor de digitale nieuwsbrief. Iedere andere maand een update over de thema's waar we op dat moment mee bezig zijn.