We hebben 🍪Cookies! Meer informatie
  • Meer informatie in ons Privacy Statement

Sluit
Sluit

Een alternatieve kerstmis van Marcel Hensema.

“Het is 2018, het jaar van de alternatieve waarheden. Hoogste tijd om na 2000 jaar het echte kerstverhaal maar eens te vertellen. Het kerstverhaal speelde zich namelijk helemaal niet af in Israël, maar in het plaatsje Bethlehem op het Hogeland. En de drie wijzen uit het Oosten legden een route af door de Veenkoloniën en Blauwe Stad om in Bethlehem aan te kunnen komen.” (Marcel Hensema)

Na een reeks uitverkochte voorstellingen vorig jaar, kon een herneming van ‘Mijn Vrede’ niet uitblijven. Marcel Hensema geeft hierin zijn versie van het kerst- en het scheppingsverhaal. Hij voert het publiek door een labyrint van verhalen: God die wel van een Hooghoudtje houdt, Adam en Eva in mien toentje, juf Marjon uit Sappermeer, de omhooggevallen Jitske uit Haren, het engelachtige meisje Minne, sterreporter Alfred Venema en de Hensemaatjes komen voorbij. Mijn Vrede is een voorstelling voor het hele gezin met humor, gezellige kerstmuziek en met een beetje geluk ook nog een spetterend einde waarin via een hoopvolle boodschap alles samen komt. De voorstelling bevat zowel Groningse als Nederlandse teksten en is voor iedereen verstaanbaar.

“Een kerstverhaal zoals een kerstverhaal moet wezen”, aldus Dagblad van het Noorden.

 

*** HERNEMING op 24 en 26 december 2018 in Martiniplaza ***

Idee en spel: Marcel Hensema

Tekst: Rik van den Bos

Regie: Peter van de Witte

Decor: Caroline van de Meent

“Marcel Hensema schittert in hilarisch en hartverwarmend kerstverhaal”

Dagblad van het Noorden

“Via het cynisme van God, die vindt dat de mensheid er een puinhoop van gemaakt heeft, en het geploeter van de mensen, die ook maar hun best doen, komt Hensema uit bij de enige boodschap die er deze dagen toe doet: laten we om elkaar geven.”

Theaterkrant

tourlist

dec
wo 26 dec 20:00
Agenda

Mijn Vrede

Martiniplaza Groningen
ma 24 dec 20:00
Agenda

Mijn Vrede

Martiniplaza Groningen

Feed

Dance Industry training

16 07 2021

Kwame Audition

17 05 2021

NITE Delivery: Meer is meer

28 04 2021

2Dance: nieuwe instructeurs & lessen

29 10 2020
Meer feeds

Geef je op voor de digitale nieuwsbrief. Iedere andere maand een update over de thema's waar we op dat moment mee bezig zijn.