We hebben 🍪Cookies! Meer informatie
  • Meer informatie in ons Privacy Statement

Sluit
Sluit

  Move it! is terug

Na het succes in 2011 en 2017 kan een vervolg op het bewegingstheaterproject Move it! van dansgezelschap Club Guy & Roni en het Noord Nederlands Orkest (NNO) niet uitblijven.

 

Op zaterdag 30 maart 2019 vindt in de Grote Zaal van De Oosterpoort in Groningen Move it! plaats. Choreografen en musici van het orkest werken samen met maar liefst 150 leerlingen uit het voortgezet onderwijs (Ubbo Emmius, Heyerdahl College, Leon van Gelder, Werkman College en De Bolster)  10 weken lang aan de voorstelling. De workshops vinden plaats op de scholen in verschillende kleinere groepen. In de laatste week repeteren alle leerlingen en het voltallige orkest samen onder begeleiding van regisseur Guy Weizman.

 

Bekende gamemuziek

Het NNO begeleid de dansende en musicerende leerlingen met symfonische muziek uit bekende games als: Destiny, Assassin’s Creed Syndicate, Horizon Zero Dawn, Journey en Killzone. 

 

Jonge performers

De soms zenuwachtige, maar vaak super enthousiaste energie van de jonge performers en de intensieve ondersteuning van internationaal dansgezelschap Club Guy & Roni en het Noord Nederlands Orkest zijn dé ingrediënten voor een spectaculair en bij vlagen zeer ontroerend dansconcert. De leerlingen krijgen een unieke kans om intensief met twee professionele instellingen te werken. Voor de scholen ligt de focus op het stimuleren van het cultuurklimaat in de school, inspireren en trainen van leerkrachten en talentontwikkeling. Jongeren worden uit hun ‘comfortzone’ gehaald en de ontmoeting met een wereld die de meeste leerlingen helemaal vreemd is laat op hen een diepe indruk achter.

Julie Elven
Solist van de avond is Julie Elven. Julie Elven zingt in soundtracks en videogames, en maakt originele muziek met haar stem, piano en viool. Ze is vooral bekend om haar vocale werk bij videogames als League of Legends (2009), World of Warcraft: Legion (2016) en Horizon: Zero Dawn (2017), waarmee zij vele prijzen heeft gewonnen.

Mogelijk door
Club Guy & Roni en het NNO initiëren dit project om jongeren in contact te brengen met dans en klassieke muziek. Dit project wordt mogelijk gemaakt door Gemeente Groningen, Fonds Cultuurparticipatie en Fonds21.

 

 

 

tourlist

mrt
za 30 mrt 20:15
Agenda

Move It!

Feed

Dance Industry training

16 07 2021

Kwame Audition

17 05 2021

NITE Delivery: Meer is meer

28 04 2021

2Dance: nieuwe instructeurs & lessen

29 10 2020
Meer feeds

Geef je op voor de digitale nieuwsbrief. Iedere andere maand een update over de thema's waar we op dat moment mee bezig zijn.