We hebben 🍪Cookies! Meer informatie
  • Meer informatie in ons Privacy Statement

Twee
Sluit
Sluit

Vrijdag 22 mei in het NITE HOTEL: Dear Winnie-avond

Hoe is het om vrouw, zwart en activist te zijn? Wanneer kom je in opstand voor erkenning, rechtvaardigheid en eis je je plek op? Wie was vrijheidsstrijder Winnie Mandela? Waarom wordt zij als vrijheidsstrijder anders beoordeeld dan haar mannelijke equivalenten?

In Dear Winnie worden de verhalen van negen actrices, zangeressen en performers met Afrikaanse roots (uit o.a. Zuid-Afrika, Kameroen, Ghana, Kaapverdië, Suriname en de Caraïbische eilanden ) verweven met dat van Winnie Mandela. Verhalen over een gedeelde geschiedenis, over oneerlijke beoordelingen, vol kracht, meedogenloosheid en met kiemen van inspiratie en hoop.

Programma Dear Winnie-avond in het NITE Hotel

Terugkijken, doordenken, analyseren en napraten over deze compromisloze voorstelling. Een soort VI, maar dan voor theater. Met jouw als publiekslid, met de makers en met experts kijken we fragmenten terug en praten we door over hun betekenis.

Noraly Beyer presenteert de avond, te gast zijn o.a. The Guardian-journalist Arifa Akbar, regisseur Junior Mthombeni, actrice/zangeres Joy Wielkens, actrice/danseres Alesandra Seutin en dj Chai Blaq. Iedereen kan meekijken via ZOOM voor het ouderwetse samen-uit-gevoel of anoniem genieten in het NITE Hotel. Na afloop kun je een donatie doen.

Ga om 20:00 uur naar het NITE Hotel

NAAR HET NITE HOTEL

 

NITE HOTEL

Geef je op voor de digitale nieuwsbrief. Iedere andere maand een update over de thema's waar we op dat moment mee bezig zijn.