Phobia - NiteClub Guy & Roni
Sluit
Sluit

In de internationale danstheaterproductie Phobia wordt angst bij de kladden gegrepen

Angst is een onruststoker. Een emotie die graag een eigen leven leidt. In de internationale danstheaterproductie Phobia wordt angst bij de kladden gegrepen. Het prijswinnende choreografenduo Guy Weizman en Roni Haver maakt een voorstelling met tien dansers en acteurs van Club Guy & Roni en het Sloveense En-Knap. Met tekst van onder meer Bas Heijne, begeleid door live muziek van Slagwerk Den Haag. Weizman en Haver weten met hun eigenzinnige aanpak het publiek vaak te verrassen. De dans is explosief, het spel intens, met de nodige humor die soms ongemakkelijk en dan weer uitgelaten is. In Phobia rijst de vraag wat er gebeurt als je open blijft staan voor de ander, in een tijd waarin conflicten en xenofobie op de loer liggen. Een ode aan de moed, waarbij angst het nakijken heeft.Het idee voor ‘Phobia’ is geïnspireerd op een tekst van de Franse schrijver en filosoof Albert Camus. Tijdens de Tweede Wereldoorlog was Camus oprichter en eindredacteur van de verzetskrant Combat. In 1946 verscheen een reeks essays onder de titel ‘Ni victimes ni bourreaux’ (Slachtoffers noch beulen) in dit blad. Camus verafschuwde totalitaire regimes van links en van rechts, verzette zich tegen de doodstraf, pleitte voor solidariteit en gemeenschapszin en kwam op voor de rechten van de mens. Hij vond dat we ons gracieus moesten verzetten tegen onrechtvaardigheid en ideologische fanaten. Tegenwoordig portretteren we hem als de humane literator. In ‘Phobia’ speelt het streven naar menselijkheid en een open vizier een centrale rol.

Phobia is de openingsvoorstelling van het Noorderzon Performing Arts Festival in Groningen en gaat daar op 20 augustus in wereldpremière. Vervolgens is er vanaf september een grote tournee langs de Nederlandse theaters, het Ljubljana Festival en Tanztheater International in Hannover, om tenslotte weer thuis te komen in Stadsschouwburg Groningen op 22 januari 2016 voor de laatste voorstelling, de dernière!

 

Cast

Camilo Chapela, Angela Herenda, Dunja Jocic, Veerle van Overloop, Adam Peterson, Luke Thomas Dunne, Ida Hellsten, Bence Mezei, Nik Rajšek, Ana Štefanec, Tamás Tuza, Pepe Garcia, Niels Meliefste, Enric Monfort

credits

Guy Weizman & Roni Haver

Choreograaf

Hugo Morales en Pepe Garcia

Componist

Fedor Teunisse

Muzikale leiding

Martijn de Rijk & Bas Heijne

Dramaturg

Wil Frikken

Lichtontwerper

Martin J. A. Lambeek

Geluidsinspiciënt

Slavna Martinovic

Kostuum ontwerp

Ascon de Nijs

Decorontwerper

Nooit meer iets missen en een reminder ontvangen als we in de buurt zijn? Vul je gegevens in en we mailen je

Met het opgeven van mijn e-mailadres geef ik toestemming om op de hoogte gehouden te worden via e-mail over de voorstellingen en activiteiten van NITE + Club Guy & Roni.

Nooit meer iets missen en een reminder ontvangen als we in de buurt zijn?

Nooit meer iets missen
Met het opgeven van mijn e-mailadres geef ik toestemming om op de hoogte gehouden te worden via e-mail over de voorstellingen en activiteiten van NITE + Club Guy & Roni.