Wit Konijn Rood Konijn - NiteClub Guy & Roni
Sluit
Sluit

Wit Konijn Rood Konijn

Wit Konijn Rood Konijn: theaters in meer dan 30 landen presenteren dit stuk om het trieste eenjarig jubileum te ‘vieren’ van theaters die hun deuren sluiten vanwege de pandemie.

Aanstaande zaterdag is het precies een jaar geleden dat de theaters hun fysieke deuren moesten sluiten voor publiek en makers. Niet alleen theaters in Nederland maar over de hele wereld gingen de deuren dicht. Daarom creëerden de organisatoren van Wit Konijn Rood Konijn dit internationale evenement om aandacht te vragen voor de precaire situatie van theaterhuizen en andere culturele organisaties tijdens het afgelopen jaar. In Nederland nemen theaters uit het hele land deel, waaronder de Stadsschouwburg Groningen. NNT-acteur Bram van der Heijden staat weer op het podium en draagt ​​bij aan deze wel heel bijzondere opvoering van Wit Konijn Rood Konijn.

Wit Konijn Rood Konijn

Acteur Bram van der Heijden

De voorstelling Wit Konijn Rood Konijn van de Iraanse schrijver Nassim Soleimanpour ging 10 jaar geleden in première en werd een wereldwijde theaterhit. De solovoorstelling is in meer dan 25 talen vertaald en zal op zaterdag op elke plaats van uitvoering in de moedertaal worden opgevoerd. Het script is geschreven voor één acteur, maar het stuk is op zich al heel speciaal omdat het maar één keer door elke acteur kan worden gespeeld. Van der Heijden zal het scenario en zijn toneelacties niet van tevoren kunnen voorbereiden, aangezien het onderdeel is van de voorstelling om direct op het toneel een verzegelde envelop met zijn tekst te openen.

De tekst van Soleimanpour benadrukt het vluchtige karakter van theater – een van de dingen die moeilijk is te repliceren in digitale vormen van uitvoeringen. Het afgelopen jaar hebben we met het NITE Hotel aangetoond dat digitaal theater inderdaad mogelijk is. Wit Konijn Rood Konijn is een ode aan offline theater, en biedt een unieke kans om opnieuw een quarantaineweekend door te brengen met geweldige kunst – ongeacht het feit dat het nog steeds online is.

Waar, wanneer, hoe?

Koop hier je kaartjes voor van der Heijden’s zeer persoonlijke uitvoering van Wit Konijn Rood Konijn live gestreamd vanuit de Stadsschouwburg Groningen op zaterdag 13 maart om 20.00 uur en geniet tegelijkertijd van dit bijzondere kunstwerk samen met vele andere mensen van over de hele wereld.

 

Tickets

Nooit meer iets missen en een reminder ontvangen als we in de buurt zijn? Vul je gegevens in en we mailen je

Met het opgeven van mijn e-mailadres geef ik toestemming om op de hoogte gehouden te worden via e-mail over de voorstellingen en activiteiten van NITE + Club Guy & Roni.